Finca Museum Reserva
Finca Museum Reserva
De Finca Museum Reserva heeft een diepe kersenkleur en een aromatische geur van rood fruit, aalbessen, veenbessen, zoethout en toast. Mooie mineraliteit in de zeer lange afdronk met hints van geroosterde hazelnoot. Past goed bij wild, rood vlees en kalfsv
Lees meer over deze wijn >- Levertijd:
- √ op voorraad
98% beveelt ons aan!
De Finca Museum Reserva heeft een diepe kersenkleur en een aromatische geur van rood fruit, aalbessen, veenbessen, zoethout en toast. Mooie mineraliteit in de zeer lange afdronk met hints van geroosterde hazelnoot.
Waar drink je deze Finca Museum Reserva bij?
Past goed bij wild, rood vlees en kalfsvlees.
Meer weten over deze Finca Museum Reserva?
In Cigales heerst een continentaal klimaat met Atlantische invloeden. De bodem is zeer arm en bestaat uit kalkachtig zand en leem met daarbovenop kiezelstenen. De meeste wijnstokken zijn ouder dan 50 jaar. Na handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en vergist in roestvrijstalen vaten op een temperatuur van 29°C. De wijn rijpt vervolgens 22 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Na het bottelen rust hij nog 15 maanden in de kelder. Finca Museum is één van de twee wijnhuizen die al meer dan 10 jaar rode reserva wijnen maakt in Cigales.
Finca Museum
Finca Museum vindt zijn oorsprong in Cigales, een gebied dat oorspronkelijk bekend stond om zijn rosé wijnen. De arme kiezelachtige bodems op een gemiddelde hoogte van 600m geven de druiven een hoge zuurgraad en een lichte mineraliteit. Door de bijzondere aard van het land en de hoge leeftijd van de wijnstokken is Finca Museum in staat om crianza wijnen met een lang bewaarpotentieel te maken. Eind jaren 90 besloot Grupo Barón de Ley uit te breiden buiten de Rioja DOCa. Na een uitgebreide verkenning van verschillende regio’s, viel hun oog op Cigales DO, een gebied met een lange traditie van wijnbouw en eeuwenoude wijngaarden die verlaten waren.
Manager Tomás Jurío nam zijn tijd en selecteerde de juiste wijngaarden voor Finca Museum Reserva. Dat landbouwingenieur Tomás Jurío aan het roer van Finca Museum staat, spreekt boekdelen over het belang van de wijngaarden. Hij zorgde ervoor dat Finca Museum in twintig jaar tijd hét toonaangevend wijnhuis van de regio is geworden.
Druifsoorten | Tempranillo |
---|---|
Alcoholpercentage | 14 % |
Biologisch | icon-no |
Inhoud | 0,75 liter |
Sluiting | Kurk |
Geschenkverpakking | icon-no |
Allergenen | Sulfiet |
Vegan vriendelijk | icon-no |
Op hout gerijpt | icon-yes |
Halal | NVT |
Gewicht | 150 grams |