Antinori Tignanello 2021
Antinori Tignanello 2021
De intens rode Antinori Tignanello heeft een bijzondere geur met complexe en harmonieuze aroma’s van divers rood fruit, frambozen en specerijen zoals zoethout. De smaak is mondvullend en fluweelzacht met een complexe structuur. In de lange en aanhoudend..
Lees meer over deze wijn >- Levertijd:
- √ op voorraad
98% beveelt ons aan!
De intens rode Antinori Tignanello heeft een bijzondere geur met complexe en harmonieuze aroma’s van divers rood fruit, frambozen en specerijen zoals zoethout. De smaak is mondvullend en fluweelzacht met een complexe structuur. In de lange en aanhoudende afdronk tonen van rood fruit, chocolade en mineralen met mooie ronde tannines.
Waar drink je deze Tignanello bij?
Perfecte wijn bij steaks, wild en rijpere kazen.
Meer weten over deze Tignanello?
De Tignanello is één van de bekendste Toscaanse rode wijnen! Tignanello stond aan de basis van wat wij vandaag de dag kennen als super-Tuscans. Piero Antinori trad met het gebruik van Cabernet Sauvignon in combinatie met Sangiovese buiten de wetgeving van het Chianti-gebied en de wijn werd daardoor gedeclassificeerd tot Vino di Tavola. Maar de wijn voldeed dus niet aan wetgeving, maar overtuigde wel de hele wereld van zijn kwaliteit. Het was daarnaast ook de eerste Sangiovese die in eiken vaten werd gerijpt en één van de eerste rode wijnen in de Chianti Classico-regio die geen witte druiven bevatte. Nu is de Tignanello één van de meest invloedrijke en gewilde wijnen ter wereld. Wat een wijn!
De wijngaard van Tignanello ligt in het hart van de Chianti Classico-regio, tussen de rivieren Greve en Pesa. Het landgoed, dat zich over 319 hectare uitstrekt, omvat twee van de beste percelen: Tignanello en Solaia. De bodem bestaat uit kalksteen en de ligging op een hoogte van 350-400 meter boven zeeniveau zorgt voor ideale groeiomstandigheden. De wijn wordt gemaakt van een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Na een zorgvuldige handmatige oogst en een strenge selectie van de druiven, vindt de fermentatie plaats in conische fermentatietanks, gevolgd door malolactische fermentatie in barriques. De wijn rijpt vervolgens ongeveer 14 tot 16 maanden in Franse en Hongaarse eikenhouten vaten, waarvan een deel nieuw is, voordat hij wordt gebotteld en verder rijpt in de fles.
Tignanello heeft een rijke geschiedenis en is een pionier op vele vlakken. , de eerste moderne rode wijn die werd gemengd met niet-traditionele variëteiten zoals Cabernet, en een van de eerste rode wijnen in de Chianti Classico-regio die geen witte druiven bevatte. Deze innovaties hebben bijgedragen aan de reputatie van Tignanello als een van de meest invloedrijke en gewilde wijnen ter wereld.
Druifsoorten | Sangiovese, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc |
---|---|
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Biologisch | icon-no |
Inhoud | 0,75 liter |
Sluiting | Kurk |
Geschenkverpakking | icon-no |
Allergenen | Sulfiet |
Vegan vriendelijk | icon-no |
Op hout gerijpt | icon-yes |
Halal | NVT |
Gewicht | 150 grams |